top of page

Miksi ravitsemusterapeutille?

Ravitsemusterapia on sinulle, kun mielessäsi on hyvinvointiisi, syömiseen, kehoon, ruokasuhteeseen tai ruokavalion ravitsemukselliseen riittävyyteen liittyvät asiat. Pelkkä kiinnostus omaa hyvinvointia kohtaan ja halu pitää omasta tai läheisen terveydestä parempaa huolta, ovat mainioita syitä tulla vastaanotolle. Myös tapojen muuttaminen ja inspiraation tai motivaation puute terveyttä edistävämpään syömiseen ovat usein syynä hakeutua ravitsemusterapiaan. Usein tarpeesi ja toiveesi saattavat kartoittua vielä vastaanotolla. Ei siis tarvitse olla tiettyä tarkkaa oiretta tai syytä hakeutua ravitsemusterapeutin juttusille.

Laillistetut ravitsemusterapeutit ovat ammattiryhmä, jotka voivat myös viisivuotisen yliopistokoulutuksen myötä hoitaa sairauksiin liittyviä ravitsemushaasteita. On sitten kyse  esimerkiksi diabeteksesta, sydän- ja verisuonisairauksista, suolistosairaudesta, syövästä tai syömishäiriöstä, on Valviran laillistamalla ravitsemusterapeutilla valmiudet antaa sinulle sairauteesi liittyvää ravitsemusohjausta. Voit täten luottaa, että saamasi hoito perustuu tutkittuun tietoon, mutta on aina räätälöity yksilökohtaisesti sinun tarpeesi huomioiden. 

Holding Hands

Et ole yksin, ravitsemusterapeutti on tukenasi

Sinusta on voinut tuntua, että olet jäänyt yksin terveyteen liittyvien haasteiden kanssa tai kun olet yrittänyt muuttaa syömistottumuksiasi. Voi myös olla, että et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle tai mikä olisi juuri sinun tai läheisesi terveydelle parasta.

 

Ravitsemusterapeutti kulkee tukenasi ja on puolellasi. Usein vastaan tulee vastoinkäymisiä, mutta vastaanotolle ei ole tarpeen tulla kertomaan pelkistä onnistumisista, vaan siitä, kuinka sinulla oikeasti sujuu.

Image by Conscious Design

Saat konkreettisia apuja ja työkaluja muutokseen

Ravitsemusterapiassa saat tarvitsemaasi tietoa sekä työkaluja ongelmasi ratkaisemiseksi. Sinä olet kuitenkin oman elämäsi paras asiantuntija, joten tavoitteet saat asettaa itse itsellesi. Ravitsemusterapeutti sitten auttaa sinua niiden saavuttamisessa ja antaa neuvoja eteenpäin.

Ravitsemusterapeutilla et useinkaan saa tiettyä kirjattua ruokavaliomallia, vaan ravitsemusterapeutti auttaa sinua löytämään keinoja oppia itse syömisen taitoja ja elämääsi sopivia elintapoja.

Image by Bethany Beck

Oma ja läheistesi hyvinvointi lisääntyy

Ravitsemustekijät ovat keskiössä sekä kehon että mielen hyvinvoinnissa. Kun panostat omaan hyvinvointiisi, usein myös muut elämän osa-alueet voivat loksahdella paikalleen helpommin. Ravitsemusterapian myötä jaksaminen ja energisyys usein lisääntyvät, mikä voi näkyä mm. ihmissuhteissa ja työelämässä. 

Ravitsemusterapia on oivallinen tapa löytää keinoja hyvinvoivampaan elämään itseään kunnioittamalla eikä rankaisemalla. Mikäli koet, ettet ole suhtautunut aiemmin itseesi arvostavasti ja huolehtien, ravitsemusterapeutti voi onneksi auttaa!

bottom of page