top of page

Helppo ja ravitseva tuorepuuro - jaksamista tukeva aamupala kiireisiin aamuihin

Tiedätkö ne aamut, kun kello on soimassa niin aikaisin, että tekisi mieli venyttää sängystä nousemista mahdollisimman pitkään? Vihdoin, kun saat itsesi ylös, aamupala saattaa helposti kaikessa kiireessä jäädä melko kevyeksi tai unohtua jopa kokonaan.

Kehittelin helposti varioitavan ja ravitsevan tuorepuuroreseptin, joka on tänä vuonna ollut meidän aikaisten ja kiireisten aamujen pelastaja. Jo illalla valmiiksi tehty puuro tuo kivaa vaihtelua aamupaloihin ja nopeuttaa aamun sujuvuutta kummasti. Se sisältää sopivasti kuituja, proteiinia ja pehmeitä rasvoja sekä kivan määrän hedelmiä ja marjoja, mikä auttaa verensokeriasi pysymään tasaisempana ja vireystasoasi korkemmalla seuraavaan ateriaan asti. Puuro sopii toki erinomaisesti myös väli- tai iltapalaksi.


Tuorepuuro yhdelle (G, L, VEG)

1 dl puurohiutaleita 1 dl maitoa 1 dl jogurttia 1/2 dl hedelmäsosetta 1 tl chiansiemeniä 1 dl marjoja


Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kunnes puuro on turvonnut, lisää mieleiset höysteet esim. kauden hedelmiä. Kuvan puurossa päällä granaattiomenansiemeniä, kookoslastuja ja piparimurua.

Hiutaleina voit käyttää esim. kauraa tai tattaria, jolloin puurosta saa helposti gluteenittoman. Kovan rasvan määrää saat pienennettyä käyttämällä rasvattomia maitotuotteita. Voit myös halutessasi korvata maitotuotteet täydennetyllä kasvijuomalla ja -jogurtilla, jolloin puurosta saa vegaanisen. Lisäämällä puuroon siemeniä tai pähkinöitä, saat lisättyä puuroon hyviä rasvoja ja kuitua.


Ihania aamupalahetkiä tuorepuurojen parissa!

Comentários


bottom of page