top of page

Terveydeksi-podcast 1. kausiTerveellisten elintapojen ylläpitäminen on nykypäivänä kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Terveydeksi -podcastissa minä ja kollegani Heidi Peltoniemi pohdimme sitä, kuinka voimme tässä muuttuvassa maailmassa tehdä arjesta terveellistä, mutta samalla myös joustavaa ja nautinnollista. Kuulet avoimia kertomuksia siitä, kuinka terveysalan ammattilaisetkaan eivät aina elä suositustensa mukaan. Podin kautta haluamme ottaa myös sinut mukaan pohtimaan omaa arkeasi. Syvemmälle aiheisiin pääset instagramissa @terveydeksipodcast.

 

JAKSO 1: Tullaan tutuiksi


Ensimmäisessä jaksossa Heidi ja Marika keskustelevat siitä, millaisia haasteita terveellisten elintapojen ylläpitämisessä he itse kohtaavat.

Jaksossa kuullaan myös, miten podcast sai alkunsa. Heidin ja Marikan vastakohtaiset elämäntyylit tuovat keskusteluun monipuolisia näkökulmia, eikä naurultakaan säästytä.

Onko terveellisesti eläminen oppikirjan mukaan elämistä? 

Jakso 2: Terveellinen opiskelijaelämä


Nykyään yhä useampi opiskelija kokee stressiä tai uupumusta ja terveys joutuu koetukselle myös terveysalan opiskelijoilla. Jaksossa Heidi ja Marika kertovat omista kokemuksistaan; miltä opiskelijaelämä on heille näyttäytynyt, minkälaista ravitsemustieteen opiskelu on ollut ja millaiset elintavat heillä on opiskeluaikana ollut. Onko opiskelijaelämä pelkkää bilettämistä? Entä miten tutkimustulokset stressin yleisyydestä on näkynyt terveysalalla? Jaksosta saat myös konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka olla armollinen itselle ja ylläpitää terveyttä myös opiskeluaikana. 

Jakso 3: Nykypäivän työelämä - tavoitettavissa 24/7?


Nykypäivän työelämää värittää usein kiire ja stressi, ja raja työelämän ja vapaa-ajan välillä hämärtyy. Jaksossa keskustellaan siitä, kuinka ylläpitää mielen ja kehon hyvinvointia kiireenkin keskellä. Miksi arvotamme itseämme jatkuvasti sen perusteella, kuinka paljon teemme töitä? Kuinka oppia hidastamaan ja tunnistamaan omat voimavaransa? Heidi ja Marika jakavat myös parhaat kiireisen työpäivän ruoka-ja liikuntavinkkinsä. Kuulet myös, millaiset jakson aiheeseen liittyvät tavoitteet Heidi ja Marika asettavat itselleen. 

Jakso 4: Some - paineita vai inspistä? Vieraana terveysbloggaaja Saara Närä


Sosiaalinen media on kiinteä osa nykypäivää ja monesti somen terveysvaikutuksista puhutaan negatiiviseen sävyyn. Mutta onko some terveyden kannalta uhka vai mahdollisuus?

Miten saada sosiaalisesta mediasta kaikki hyöty irti terveyden kannalta?

Vieraana ja asiantuntijana jaksossa on terveysbloggaaja Saara Närä, jonka intohimona on terveyden edistäminen sosiaalisessa mediassa. Saaran nettisivuille pääset osoitteessa www.terveydellasaara.fi ja löydät Saaran myös instagramista @saaryaa. 

Jakso 5: Hyvinvointiähky - tietoa joka tuutista


Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa on nykyään saatavilla enemmän koskaan. Miten Heidin ja Marikan suhtautuminen tietoon on muuttunut opiskelun myötä? Mikä on luotettavaa tietoa? Keskustelu lähtee muutamaan otteeseen hieman lapasesta, ja tässä jaksossa ei naurulta säästytä. Miten rinnat ja rintaliivit liittyvät luotettavaan tietoon? Entä appelsiinilimonadi? Se selviää kuuntelemalla!

Jakson lopussa mainitut linkit:

Kirjat:

Reijo Laatikainen: Verensokeri haltuun, Taltuta lievä tulehdus

Leena Putkonen, Mari Koistinen: Ruokamysteerit

Maare Kauppinen, Anette Palssa: Tunnesyöminen

Juha Hulmi: Lihastohtori

Instagram-tilit: 

Jakso 6: Kauramaitoa ja kangaskasseja


Tänään puhutaan ympäristöystävällisestä ruokailusta. Kuinka huomioida ruokavalinnoissa sekä ympäristö että terveys? Miksi ympäristöystävällinen ruokailu voi joskus turhauttaa ja mitä haasteita ruokailu voi aiheuttaa arjessa? Kuulet myös mistä kannattaa lähteä liikkeelle, jos haluaa alkaa syömään enemmän kasvispainotteisesti. 

Jakso 7: Äitiys ja terveys - Vieraana Heidi Kinnunen


Miten äitiys vaikuttaa elintapoihin ja terveyteen? Jaksossa keskustelemme yrittäjä-äiti Heidi Kinnusen kanssa hänen kokemuksistaan. Miten Heidin liikuntatottumukset ovat muuttuneet äitiyden myötä? Onko Heidi kokenut mom-sheimausta? Miten perheessä suunnitellaan päivät? Kuulet myös, mitä Heidi haluaa opettaa lapselleen terveydestä ja mistä saada apua lapsen ruokakasvatukseen. Heidin löydät Instgramista @heidikkin ja sivuilta www.heidikinnunen.com.

Lisätietoa lapsiperheille: 

Jakso 8: Hei stressaa vähän vähemmän!


Tänään puhutaan stressistä ja ylisuorittamisen kulttuurista. Miten ihmeessä välttää uupumus nykypäivänä, kun kaiken täytyy olla erityisen hienoa ja siistiä? Mitkä kaikki asiat ajaa nykyään uupumukseen? Kuulet myös Heidin ja Marikan parhaat vinkit stressin selättämiseen.


 

Jakso 9: Motivaatio hukassa?


Tänään keskustellaan sitä, miten löytää motivaatio elintapamuutoksiin. Miten muuttaa elintapoja terveellisemmiksi ilman totaalikieltoja tai herkkulakkoja? Miten aloittaa liikunnallisempi elämä ilman, että täytyy treenata salilla joka päivä? Mikä merkitys sisäisellä puheella on elintapamuutoksissa? Kuulet myös, mikä motioi Heidiä ja Marikaa terveelliseen elämään. 

Jakso 10: Q&A


Tänään vastaillaan teidän kuulijoiden kysymyksiin. Kuulet mm. miten onko podin tekeminen vastannut odotuksia, mikä on pahin moka mitä voi ravitsemuksen suhteen tehdä ja millaiset Heidin ja Marikan omat ruokasuhteet on. Puhutaan myös kehopositiivisuudesta ja ravitsemusterapeutin työstä terveydenhuollossa. Jakson lopuksi kuulet, millaisia tulevaisuuden suunnitelmia Heidillä ja Marikalla on, ja miltä opintojen loppuminen tuntuu.


Comments


bottom of page